Antonio Serrano Trio

Antonio Serrano Trio

ANTONIO SERRANO: Munspel
JOSEMI CARMONA: Gitarr
JAVIER COLINA: Kontrabas

På egen hand har de brutit ny mark, var och en inom sin respektive genre. Nu sammanstrålar de för att dela med sig av sina musikaliska erfarenheter, men också för att ge publiken en insyn i hur spansk musik kan tolkas på ett unikt och modernt sätt. Antonio Serrano, Josemi Carmona och Javier Colina är tre exceptionella och världsberömda musiker med lång erfarenhet i ryggen. Under Change Music Festival framför de tre musikerna kompositioner av Ketama, Paco de Lucía, Lorca och andra framstående spanska kompositörer. Konserten kommer måna om den spanska musikaliska traditionen, men är samtidigt ett uppvisande av nya tillvägagångssätt i hur det går att ta sig an denna musikaliska skatt.

Antonio Serrano är ett av de största namnen på den spanska jazzscenen, och en av de mest eftertraktade musikerna i hemlandet. Serrano är en virtuos på sitt munspel, och rör sig med samma lätthet inom klassisk musik och jazz som i flamenco och pop.
Josemi Carmona är flamencogitarrist och kompositör från Madrid. Han är son till den kända gitarristen Pepe Habichuela och flamencodansaren Amparo Bengal, och började spela gitarr när han var tre år gammal. Under åren som professionell musiker har Carmona satt ett tydligt avtryck inom flamencogenren, bland annat genom att låta sig inspireras av musikstilar som jazz, salsa och bossa nova.
Javier Colina anses vara en av de främsta spanska bassisterna just nu. Under sin karriär har han spelat tillsammans med många erkända jazzmusiker, men Colina är en eftertraktad musiker även inom andra musikstilar, inte minst inom flamenco och kubansk musik.

 

“Historia de un amor”

Antonio Serrano presenterar Harmonius.

Autumn Leaves – Antonio Serrano i ett musikaliskt möte med legendaren Toots Thielemans.