Change Music Festival i Kungsbacka – Alla konserterna!

Change Music Festival i Kungsbacka – Alla konserterna!

10-13 Augusti pågår Change Music Festival i Kungsbacka, Varberg och på Tjolöholms Slott. I Kungsbacka hålls bland annat den stora invigningskonserten, Restaurang Tio Pepe får besök av Antoni Serrano och Change Kammarsolister ger konsert i Emanuelskyrkan.  Biljetter säljs på webben, på Kulturhuset Fyren och på Kungsbacka Turistbyrå. Hela programmet till de totalt 22 konserterna hittar du här.

Torsdag 10/8

Lawrence Power deltar under invigningskonserten.

Invigningskonsert – Tradition and Change.
Kungsbacka Teater kl.19
Invigningstal av Lovisa Aldrin, ordförande i nämnden för Kultur & Skola, Region Halland. Årets Change Music Festival inleds med en extraordinär konsert med musik från två vilt kontrasterande världar. Under kvällens första del nner vi en unik komposition av Ludwig van Beethoven, ur vilken författaren Leo Tolstoy en gång fann inspiration till sitt skrivande, och där efter Janáček hjärtskärande stråkkvartett.

Andra delen består av Ravels mästerliga pianotrio, där hans baskiska arv lyser igenom. Den spanska känslan lever vidare med hjälp av Manuel de Falla och en fenomenal amencojazztrio under ledning av Antonio Serrano. Dessutom får vi njuta av Kungsbacka Piano Trio, som rar 20­årsjubileum med ett specialbeställt stycke av Britta Byström, baserat på Ravels pianotrio. Vi får också höra Vertavok­ vartetten samt violavirtuosen Lawrence Power, som med sin medverkan strör ytterligare stjärnglans inledningskonserten.
Biljetter

Fredag 10/8

Kristina Issa Band

Change World Music Café
Kungsbacka/Kulturhuset Fyren kl. 13.00
Kristina Issa Band utmanar rådande värderingar och normer med sin episka impro­pop och dramatiska närvaro. Kulturskolans kammarensemble och violinis­ ten Saad Ildbi tillför ytterligare energi. Munspelsvirtuosen Antonio Serrano spelar och berättar lite om sin musik. Tillsammans skapar de en härlig atmosfär som får hela kulturhuset att gunga med.

 Artister: Kristina Issa Band, Antonio Serrano, Saad Ildbli, Kulturskolans Kammarensemble mfl.
Medarrangörer: Kungsbacka kulturskola. 60 minuter, fri entré.

Frilansteatern

Familjeföreställning – Tant Meier, koltrasten
Kulturhuset Fyren kl.14
Musikteatern Tant Meier, koltrasten är baserad på 2017 års Almapristagare Wolf Erlbruch’s omtyckta bok. En dag hittar Fru Meier en koltrastunge i sin trädgård, en unge som hon måste ta hand om och lära att flyga. Eller är det tvärtom? Det här är en berättelse om förmågan att se det stora i det lilla när katastroferna hotar, och vad som händer när man vågar något man tidigare inte haft modet att prova.

Artister: Beata Söderberg Quin (cello), Maria Norgren (skådespelare), 35 minuter. Fri entré, men biljett krävs. Hämta på Fyrens barnavdelning eller på Turistbyrån.

Rhythm Art Duo

Musik utan gränser
Kungsbacka/Emanuelskyrkan kl.15
Change Kammarsolister består av Sveriges elit inom kammarmusiken. Rhythm Art Duo beskrivs i Upsala Nya Tidning som, “två killar som äter komplexa taktarter till frukost.” Njut!

Artister: Rhythm Art Duo, Change Kammarsolister (Sara Hammartström, Verity Gunning-Olsson, Niklas Andersson, Anders Matell, Johan Ahlin)
60 minuter. Biljettpris: 100 kr

Biljetter

 

Antonio Serrano Trio

Antonio Serrano med Josemi Carmona & Javier Colina
Restaurang Tio Pepe kl. 22:30
På egen hand har de brutit ny mark, var och en inom sin respektive genre. Nu sammanstrålar de för att dela med sig av sina musikaliska erfarenheter, men också för att ge publiken en insyn i hur spansk musik kan tolkas på ett unikt och modernt sätt. Antonio Serrano,Josemi Carmona och Javier Colina är tre exceptionella och världsberömda musiker med lång erfarenhet i ryggen. Under Change Music Festival framför de tre musikerna kompositioner av Ketama, Paco de Lucía, Lorca och andra framstående spanska kompositörer. Konserten kommer måna om den spanska musikaliska traditionen, men är samtidigt ett uppvisande av nya tillvägagångssätt i hur det går att ta sig an denna musikaliska skatt.

Artister: Antonio Serrano, Josemi Carmona, Javier Colina
60 min. Biljettpris:100 kr

Biljetter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *