Change Music Festival på Tjolöholms Slott – Alla Konserterna!

Change Music Festival på Tjolöholms Slott – Alla Konserterna!

Upplev kammarmusik i Tjolöholms unika miljö när slottshallen, det gamla magasinet och slottskyrkan öppnas upp för konserter under fredagen 11/8 och söndagen 12/8. Här hittar du information om alla konserterna och hela programmet för festivalen kan du läsa här.
Biljetter kan du köpa på webben, eller på turistbyråerna i Kungsbacka och Varberg.

Fredag 11/8

Vertavokvartetten

Kungsbacka Piano Trio möter Vertavo Stråkkvartett
Tjolöholm/Slottshallen kl.18

Två av Skandinaviens mest etablerade kammarensembler förenas i en intim kvällskonsert som kulminerar i Brahms skimrande stråksextett. Den första halvan är inspirerad av Tjolöholms utställning med kostymer från Downton Abbey och fokuserar på kompositörer från tidigt 1900-tal. Karin Dahlberg reciterar.

Artister: Kungsbacka Piano Trio, Vertavokvartetten, Karin Dahlberg, Change Kammar- solister (Sara Hammartström, Verity Gunning-Olsson, Niklas Andersson, John Axelsson, Jesper Svedberg, Fredrik Duvling).

120 min, Slutsåld.

Barroksolistene

Alehouse Session
Tjolöholm/Magasinet kl.20:30

För skandinaver är ingen resa till England komplett utan ett besök på den lokala puben. I slutet av 1700­talet, när teatrarna stängdes av religiösa skäl, blev många av dessa ”Alehuses” omvandlade till så kallade Musick­Houses. Där samlades musiker för att spela intima konserter för en entusiastisk och törstig publik.

De banbrytande Barokksolistene kommer under sin konsert framföra folksånger och melodier som spelats och sjungits vid den här tiden, men vi kommer också få ta del av mer seriösa kompositioner av bland annat Purcell. Menyn består av folklig, förförande, rörande och gnistrande musik, kryddad med anekdoter, humor och öl i samverkan med lokalt bryggeri!

 

Artister: Barokksolistene; 75 minuter. Biljettpris: 130kr. Barn/ungdom upp till 20 år: 60kr.

Biljetter

Söndag 13/8

Meditation – From Russia with Love
Tjolöholm/Kyrkan kl.11
Ett fascinerande program med intensiv, hjärtevärmande rysk musik av kompositörer från tsartiden som var verksamma under den kommunistiska regimen. Även om vissa kunde verka relativt fritt var andra tvungna att hitta ett sätt att uttrycka sig i denna intensivt kontrollerad miljö. Resultaten är extraordinära och gripande.

60 minuter. Biljettpris: 130kr, Barn/ungdom upp till 20 år: 60kr

Biljetter

 

Jay Gilligan

En cirkusdröm
Tjolöholm kl.13
Festivalens favorit Jay Gilligan återvänder för en spektakulär show där jonglering på ett oförglömliga sätt kopplas till både musik och dans. Med musik av Steve Reich, J.S. Bach och John Adams. Fri entré!

Noah Hellwig och Karin Modigh

Dance, Dance, Dance
Tjolöholm/Magasinet kl. 15
Barockdansaren Karin Modigh och dansaren/koreografen Noah Hellwig möter Stockholm Syndrome Ensemble i ett specialkomponerat program med musik och dans från renässansen fram till idag. Det kommer att bli en överraskande upplevelse där både dansare och musiker uppmuntras att utforska varandras världar.

Med musik av Couperin, Stravinsky, Schulhoff och Piazzolla bland andra.

Artister: Karin Modigh, Noah Hellwig, Stockholm Syndrome Ensemble, Jay Gilligan, Mattias de Frumerie. 75 minuter. Biljettpris: 130kr, Barn/ungdom upp till 20 år: 60kr.

Biljetter

The Downton Years
Tjolöholm/Slotshallen Kl. 18
Återupptäkta geniet Lili Boulanger och hyllade kollegan Maurice Ravel var båda på höjden av sina krafter under åren då Downton Abbey-dramatiken utspelades. Boulangers sorgliga D’un soir triste och Ravels mästerliga stråkkvartett är underbara exempel på bådas musikaliska röster. Brahms pianokvartett inspirerad av romsk folkmusik avslutar konserten. Vertavokvartetten, Kungsbacka Piano Trio och Lawrence Power tolkar musiken. Denna konsert kommer att spela in av Sveriges Radio P2.

Artister: Kungsbacka Piano Trio, Vertavo String Quartet, Lawrence Power
120 minuter inklusive paus. Slutsålt

Dreamers’ Circus

Dreamer’s Circus
Tjolöholm/Magasinet kl.20:30
Denna trio har tagit folkmusikscenen med storm och vi kommer förstå varför när vi fått ta del av deras konsert. Efter att ha vunnit Årets talang, Årets album och Årets artist vid Danish Folk Music Award, har de fortsatt att samarbeta med artister som Väsen och Ale Möller. En drömavslutning på årets festival.

Artister: Dreamer’s Circus, Rune Tonsgaard Sørensen, Ale Carr, Nikolaj Busk.
75 minuter. Biljettpris: 130kr, Barn/ungdom upp till 20 år: 60kr.

Biljetter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *