Karin Modigh och Noah Hellwig

Karin Modigh och Noah Hellwig

Karin Modigh och Noah Hellwig är ledande inom barock- och renässansdans i norra Europa. Under årets Change Music Festival fortsätter de samarbetet med Stockholm Syndrome Ensemble i den livfulla föreställningen Dance Dance Dance. Den gjordes för första gången i Stockholm i våras.

Noah Hellwig är dansare och koreograf, utbildad på Svenska Balettskolan och med en master i koreografi från Stockholms konstnärliga högskola. Utöver Nordic Baroque Dancers arbetar han bl a med Weld Company, Dalija Acin Thelander, Sebastian Lingserius och Moa Westerlund, samt skapar egna projekt inom mixed reality performance.

Karin Modigh är dansare, koreograf och konstnärlig ledare för Nordic Baroque Dancers, utbildad i renässans- och barockdans på DOCH (Dans- och Cirkushögskolan) och i Frankrike. Utöver egna projekt inom Nordic Baroque Dancers arbetar hon bl a med Corpo Barocco (BE), Compagnie l’Eventail (FR) och Vadstena-Akademien.

Nordic Baroque Dancers arbetar med olika konstellationer av koreografer, dansare och andra konstnärer, i varierande kontexter. Visionen är att utveckla och bredda synen på barockdans. Arbetet drivs av övertygelsen att 1600- och 1700-talets dansformer har ett inneboende värde idag, bortom den historiska kontexten.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *