Spelplatser

Varberg

Kulturhuset Komedianten

Engelbrektsgatan 7, 432 80 Varberg

Kulturhuset Komedianten sjuder av aktivitet, här finns något för alla. I huset inryms Varbergs Stadsbibliotek, Varbergs Konsthall, Konstverkstan, Lilla Teatern, kommuninformationen och Tovedals Kafé. Vägg i vägg ligger dessutom anrika Varbergs Teater som numer är en del av Kulturhuset. Här kan du således låna böcker, surfa på internet, se spännande samtidskonst, utmana din kreativa sida, få rådgivning, lyssna till föreläsningar, se teaterföreställningar och uppleva konserter med både lokala förmågor och nationella toppartister.


Varbergs Teater

Engelbrektsgatan 5, 432 41 Varberg

På Varbergs Teater omsluts du av röd sammet, guld och vackra takmålningar. Den historiska byggnaden används flitigt till teaterföreställningar, konserter och föreläsningar. Varbergs Teater stod färdig att beundras år 1895. Sedan dess har den vackra byggnaden prytt staden och 2011 förklarades den som byggnadsminne.


Varbergs Fästning

Varbergs Fästning, 432 44 Varberg

Varbergs fästning har medeltida anor och binder samman dansk och svensk historia. Det oslagbara läget vid det salta blå Västerhavet gör fästningen till ett mycket populärt besöksmål!


Kungsbacka

Kulturhuset Fyren

Borgmästaregatan 6, 434 32 Kungsbacka

Det vackra runda huset är centrum för kulturverksamheten och det sjuder av liv i varje vrå. Detta är Kungsbackas eget vardagsrum.I Fyren finns bibliotek, konsthall, konsertsal, filmsal, kulturskola, konferenslokaler och café. I parken finns lekplats och flera skulpturer. Alla arrangemang finns under Det händer i Kungsbacka.


Kungsbacka Teater

Kungsbacka Teater ägs av Kungsbacka kommun och drivs av förvaltningen Kultur & Turism. Kungsbacka Teater invigdes hösten 2006 och scenen är ett modernt centrum för kulturupplevelser. Här finns möjlighet att ge föreställningar av många olika slag; konserter, turnerande föreställningar men även för egenproducerade uppsättningar. Scentekniken är avancerad för att kunna tillgodose de krav som finns i musikens, dansens och dramatikens värld.


Emanuelskyrkan

434 32, Gertrudsgatan 4, 434 32 Kungsbacka

Emanuelskyrkan I Kungsbacka är en liten kristen kyrka med en aktiv församling. Medlemmarna  organiserar arrangemang som körfestivaler, föreläsningar, utflykter, och mycket annat. Kyrkans inre är fridfull och vacker, utsmyckad med en stor ljuskrona i taket.


Kungsbacka Kyrka

Kyrkogatan 15, 434 30 Kungsbacka

Kungsbacka kyrka uppfördes 1864 – 1865 i nygotisk stil och invigdes 1875. Det är en träkyrka och ritades av Johan Fredrik Åbom. På dess plats har det sedan medeltiden legat flera olika kyrkor i både trä och sten. Inuti finns vackra målningar av Einar Forseth och en orgel byggd av Olof Hammarberg.


Tjolöholm

Slottshallen

Tjolöholms Slott, 439 74 Fjärås

Stora hallen är det rum som välkomnar alla gäster till slottet. Enligt den brittiska traditionen är det slottets mittpunkt. Här finns en stor öppen spis som symboliserar husets gästfrihet. En vägg i slottshallen domineras av den ståtliga målningen ”Drottningen av Saba”, av konstnären Julius Kronberg. Här finns även ett engelskt 1700-tals golvur som slår likt Big Ben i London, även det en påminnelse om familjen Dicksons brittiska ursprung.


Magasinet


Slottskyrkan

Tjolöholms byväg 73, 439 74 Fjärås

Slottskyrkan som stod färdig 1904 ritades av en av de absolut mest kända jugendarkitekterna i Sverige, Hans Hedlund (1855-1931). Han har ritat många kända byggnader i Göteborg, bland annat det speciella ”tomtehuset” och Schillerska gymnasiet på Vasagatan. Hans Hedlund ritade hus med en särskild lyskraft och hans arkitektur är väldigt tidstypisk. Inspirationen hämtades från Italien och USA.