Stockholm Syndrome Ensemble

Stockholm Syndrome Ensemble

Stockholm Syndrome Ensemble är något av Change Music Festivals husband och har medverkat vid samtliga festivaler. Ensemblen som snarare är ett kammarmusikaliskt koncept och försöker förnya formerna för genrens musikaliska och sceniska uttryck och består av några av norra Europas allra främsta kammarmusiker.

Ensemblens mål är att skapa en totalupplevelse och förnya konsertformen för kammarmusik. Det gör de genom att kombinera musiken med andra konstformer, genom att samarbeta med spännande gästartister av högsta internationella klass. De väver ofta sina konserter kring ett historiskt skede, en plats eller ett psykologiskt tillstånd. Sceniskt spänner de längre än musiken och flätar in poesi, dans, bilder, film, andra musikaliska genrer etc i upplevelsen. De samarbetar ofta med andra musiker och utövare inom andra konstformer. Några de samarbetat med är folk- och barockviolinisten Lisa Rydberg, sångerskorna Elin Rombo och Margareta Bengtsson, danskompaniet Nordic Baroque Dancers,  accordionisten Andreas Borregaard, musikerparet Katarina och Svante Henryson, jonglören och cirkusartisten Jay Gilligan och konstnären Joanne Grüne-Yanoff.

Stockholm Syndrome Ensemble släppte nyligen sitt första album A Moveable Feast som bland annat fick toppbetyg av SR P2:s recencenter.

Musikaliska i Stockholm har sedan bildandet 2012 varit ensemblens hemmascen, men ensemblen turnerar runt om i Europa och har gjort framträdanden i exempelvis Holland, Storbritannien och Finland.

Medlemmarna i Stockholm Syndrome Ensemble är: Malin Broman, violin/viola, Malin William-Olsson, violin/viola, Simon Crawford-Phillips, piano, Johannes Rostamo, violoncello, samt Rick Stotijn, kontrabas.

Stockholm Syndrome Ensemble – Le Tombeau de Couperin av Maurice Ravel.