Kungsbacka

Kulturhuset Fyren

Borgmästaregatan 6, 434 32 Kungsbacka

Det vackra runda huset är centrum för kulturverksamheten och det sjuder av liv i varje vrå. Detta är Kungsbackas eget vardagsrum.I Fyren finns bibliotek, konsthall, konsertsal, filmsal, kulturskola, konferenslokaler och café. I parken finns lekplats och flera skulpturer. Alla arrangemang finns under VisitKungsbacka.


Kungsbacka Teater

Kungsbacka Teater ägs av Kungsbacka kommun och drivs av förvaltningen Kultur & Fritid. Kungsbacka Teater invigdes hösten 2006 och scenen är ett modernt centrum för kulturupplevelser. Här finns möjlighet att ge föreställningar av många olika slag; konserter, turnerande föreställningar men även för egenproducerade uppsättningar. Scentekniken är avancerad för att kunna tillgodose de krav som finns i musikens, dansens och dramatikens värld.


Emanuelskyrkan

434 32, Gertrudsgatan 4, 434 32 Kungsbacka

Emanuelskyrkan i Kungsbacka är en liten kristen kyrka med en aktiv församling. Medlemmarna  organiserar arrangemang som körfestivaler, föreläsningar, utflykter, och mycket annat. Kyrkans inre är fridfull och vacker, utsmyckad med en stor ljuskrona i taket.


Naturum Fjärås Bräcka

Stenaliden 69, 439 74 Fjärås

Ett naturum är ett besökscentrum till ett naturområde. Det fungerar som en port till naturen och till ett visst naturområde. I ett naturum får du veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format det område du befinner dig i. På naturum Fjärås Bräcka finns en utställning om traktens natur, miljö och kulturhistoria.

 


Kungsbacka Kyrka

Kyrkogatan 15, 434 30 Kungsbacka

Kungsbacka kyrka uppfördes 1864 – 1865 i nygotisk stil och invigdes 1875. Det är en träkyrka och ritades av Johan Fredrik Åbom. På dess plats har det sedan medeltiden legat flera olika kyrkor i både trä och sten. Inuti finns vackra målningar av Einar Forseth och en orgel byggd av Olof Hammarberg.