Stockholm Syndrome Ensemble tar med sig Boulanger

Stockholm Syndrome Ensemble tar med sig Boulanger

”Nadia Boulanger – La femme du siècle”

13 oktober kl 18.00 på Kungsbacka Teater

14 oktober kl 15.00 på Varbergs Teater

Konserten utgår från Nadia Boulanger – en av 1900-talets mest betydelsefulla musikpersonligheter – och hennes musikaliska gärning. Stockholm Syndrome Ensemble framför både Boulangers egna kompositioner men också verk av hennes lärare, vänner och elever. Nadia Boulangers djupa musikalitet och dedikerade pedagogik har gjort ett varaktigt intryck på flera generationer musiker – allt från hennes vänner Stravinsky, Copland och Bernstein till hennes stilbildande elever som bland annat inkluderar de ansedda musikerna Astor Piazzolla, Daniel Barenboim, Burt Bacharach och Quincy Jones.

Stockholm Syndrome Ensemble är en unik ensemble som består av några av Europas mest spännande musiker. Deras ambition är att ge publiken möjlighet att höra musik på ett överraskande och upplysande sätt, för att på så vis öka lyssningsupplevelsen.

Ensemblen har bland annat framfört verk av allt från Purcell och Bob Dylan till Messiaen och Radiohead. De har samarbetat med musiker som exempelvis Margareta Bengtsson, Olivia Chaney, Sebastien Dubé, Ruby Hughes, Gustav Lindgren, Anne Sofie von Otter, Elin Rombo och Andrew Staples, samt konstnären Joanne Grüne-Yanoff, jonglören Jay Gilligan och barockdansarna Karin Modigh och Noah Hellwig.

Stockholm Syndrome Ensemble har även en egen konsertserie på konserthuset i Stockholm och har  varit föremål för en dokumentär för SVT.

Program:

Del 1

Gabriel Fauré – ur Pianokvartett i c-moll

Carin Malmlöf-Forssling – Im memoriam

Nadia Boulanger – ur Tre stycken för cello

Aaron Copland – Vitebsk

Astor Piazzolla – ur Fyra Årstider

 

Del 2

Lili Boulanger – D’un Soir Triste

Leonard Bernstein – ur Piano Trio

Grażyna Bacewicz – Duos för två violiner

Per Nørgård – Pastorale

Quincy Jones – Stycke meddelas senare

 

Biljetter: Kungsbacka Turistbyrå 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se (13 okt), Varbergs Konsertförening, www.varbergskonsertforening.se (14 okt)